Jost Group betaalt borgsom van 7 miljoen

Geplaatst door

Jost Group heeft de Belgische Justitie een borgsom van zeven miljoen euro betaald. Daardoor kunnen de aan de ketting gelegde trucks alle weer rijden. Dat meldt De Tijd.

Eerder al bleek dat van de 346 aan de ketting gelegde trucks, er 85 weer de weg op mochten. Voor Jost Group is 346 een groot aantal, maar het bedrijf heeft een wagenpark dat nog altijd 1500 trucks omvat. Na overmaking van genoemde som, hebben het Federaal Parket en de onderzoeksrechter van Luik, de beslaglegging opgeheven.

Roemeens, Slovaaks

Centraal in het onderzoek van de Belgische Justitie staat het reilen en zeilen van twee buitenlandse vestigingen van Jost Group. Al sinds 2015 wordt er specifiek bij deze bedrijven onderzoek gedaan naar sociale dumping en zelfs mensenhandel. Door chauffeurs uit die landen ook in België te laten rijden tegen salarissen uit het land van de herkomst van de chauffeur, zou de Belgische overheid al 55 miljoen euro aan belastingen en sociale premies hebben misgelopen.

Volgens De Tijd heeft Jost 'opgelucht' gereageerd op de borgregeling. Het bedrijf zegt dat het zijn klanten hierdoor weer 'optimaal' kan bedienen.