Kerstdrukte in de supermarkten

Geplaatst door

De mensch lijdt het meest, van het leed dat hij vreescht. En dus niet aan waar hij of zij daadwerkelijk last van heeft. Waarschijnlijk zijn velen daarom tegen alle adviezen in gaan hamsteren en zijn de supermarktschappen nu grotendeels leeg.

We zagen vandaag op sociale media meerdere chauffeurs die in de supermarktdistributie zitten, over het vreemde verschijnsel van hamsteren rapporteren. Veel grapjes over kerst dat dit jaar erg vroeg valt. Maar ook chauffeurs die noteren dat het veel erger was dan kerst. Op de Facebook-pagina van Peter Appel lezen wij:

Topdrukte voor Peter Appel Transport! Wij doen er alles aan om de extra bevoorrading van de supermarkten te regelen:

Vandaag en morgen rijden wij heel veel extra ritten om de schappen in de supermarkten zoveel als mogelijk te vullen. De kerst valt blijkbaar vroeg dit jaar… er worden zelfs mensen van kantoor met groot rijbewijs ingezet om de chauffeurs te helpen!

De planners draaien in een wisselend rooster vanuit huis en kantoor en ook voor de ondersteunende afdelingen zijn dit soort maatregelen getroffen, alles om de risico’s te spreiden. We hebben ontsmettingsmiddelen beschikbaar gesteld aan al onze medewerkers en trainingen en vergaderingen zijn uitgesteld. Met zijn allen zetten we de schouders eronder. Slim op weg!

 Bijzondere, want onnodige taferelen die laten zien wat een onwetend kuddedier de gemiddelde mens is wanneer het om redelijkheid en zelfkennis gaat. Petje af voor de retailbedrijven die het weekend in de kleine uurtjes beginnen om de open gevallen schappen weer vol te rijden!