Koeltrailergegevens op je display

Geplaatst door

Koeltrailerbouwer Chereau introduceert de mogelijkheid om temperatuurgegevens over je trailer en van de koelmotor rechtstreeks in de display van je dashboard te bekijken. Hiertoe werkt de trailerbouwer samen met truckmerken als Scania, Volvo en Mercedes. Het is de bedoeling dat andere merken volgen.

Alle info in één display, dat is het uitgangspunt van Chereau. Het trailermerk wil koel- en vriestransporten beter beveiligen. Zo kan de chauffeur meteen zien of de laadklep goed dicht zit, hetzelfde natuurlijk voor de deuren of schuifdeur, en bekeken kan worden welke temperaturen er heersen in de trailer of in de diverse compartimenten.

Opent de chauffeur de trailer, dan stopt de koelmotor automatisch en gaat de LED-verlichting aan. Bij Chereau zit die niet in het plafond, maar bovenin de zijwand. Soms heb je als chauffeur heel veel haast en mocht je dan weg willen rijden met een niet volledig gesloten laadklep, dan zet de trailer elektronica de truck op de rem, inclusief waarschuwing in het dashboard.

Lees verder op Trailertotaal.nl.