Kopschot discussie barst weer los

Geplaatst door

In een bericht over afstand houden op het forum 'De Stamtafel voor chauffeurs' op Facebook is een foto te zien van een truck met een zogenaamde 'flat' container met een lading bakstenen. De stenen, twee hoog op pallets geladen worden zonder kopschot vervoerd en daar vinden wij wat van.

Twee jaar geleden was er ook al veel te doen over deze volstrekt onverantwoorde manier van doen maar tot onze verbazing gebeurt het gewoon nog steeds. Dat blijkt overigens niet alleen uit de foto die je hierbij ziet. Zelf zagen we deze week ook een combinatie van Volmer rijden met zo'n levensgevaarlijke lading. 

In ons bericht van 20 juli 2017 ging het ook over een ongeval met een truck van Volmer. De cabine lag er naast en daar overheen lag zijn eigen lading. De chauffeur en zijn baasje mochten hun handen dichtknijpen dat er geen gezinnetje in een auto bedolven lag onder de bakstenen. Je zou dan ook zeggen dat zowel de vervoerder als de opdrachtgever hun lessen wel geleerd zouden hebben na zo'n klapper. 

Helaas blijkt dat niet het geval te zijn. Onvoorstelbaar dat vervoerders dit risico nog durven te nemen maar nog zorgwekkender is het dat chauffeurs op deze manier hun werk doen. Als het fout gaat, en daar is echt maar heel weinig voor nodig, dan ben je als chauffeur zelf verantwoordelijk voor hoe je lading gezekerd is. Deze containers zijn volstrekt ongeschikt voor deze lading en een echte vakman weigert om dit te vervoeren of belt meteen met de politie als hij er mee weg wordt gestuurd onder druk van bovenaf. Foto: Facebook

Het bericht over het ongeval met de Volmer truck vind je hier!