Kreiss: Noorse cabotageban was misverstand

Geplaatst door

Het Letse Kreiss kwam vorige week in het nieuws omdat de Noorse autoriteiten alle cabotagevervoer van het bedrijf hadden stilgelegd. Toch rijden de trucks weer als vanouds in het Scandinavische land.

Volgens de eigen homepage van Kreiss berustte dat op een misverstand en rijdt het bedrijf weer als vanouds. De Noorse arbeidsinspectie heeft inmiddels een officieel statement naar buiten gebracht waarin bevestigd wordt dat de tijdelijke ban van alle cabotage activiteiten van kreiss in Noorwegen opgeheven is. Volgens het bedrijf was de ban niet het gevolg van een conflict tussen Kreiss en de Noorse arbeidsinspectie maar was er een miscommunicatie tussen de verschillende partijen over de vorm, de inhoud en de timing van de gevraagde informatie. Daardoor waren de Noorse autoriteiten van mening dat Kreiss geen gevolg gaf aan de vraag naar informatie terwijl dat wel het geval was.

Het is dus weer business als vanouds voor Kreiss in Noorwegen. Of dat ook voor Vlantana geldt is op dit moment niet duidelijk.