Kuehne + Nagel neemt Rotra over

Geplaatst door

Koninklijke Rotra uit Doesburg heeft de onderdelen wegtransport en logistiek verkocht aan Kuehne + Nagel. Mits de mededingingsautoriteiten de overname goedkeuren hebben de Zwitsers het voortaan voor het zeggen bij Rotra.

Het Zwitserse Kuehne + Nagel is een grote speler in de wereldwijde logistiek met een omzet van miljarden. Rotra heeft gekozen voor verkoop om op die manier de divisies wegtransport en logistiek veilig te stellen voor de toekomst. De koninklijke zal zich voortaan verder richten op de verdere uitbouw van zee- en luchtexpeditie en de binnenvaart.

In totaal werken er een kleine 800 mensen bij Rotra en volgens het bedrijf blijven die allemaal in dienst. De voorlichter meldt dat er geen ontslagen in Doesburg, Nieuw Amsterdam en in het Belgische Kampenhout op de planning staan. Koninklijke Rotra had ongeveer 200 eigen trucks.

Binnenvaart containerterminal Doesburg wordt ‘prefered supplier’ van Kuehne+ Nagel Ocean in Rotterdam waardoor het volume daar zal stijgen. De Keuhne + Nagel groep is bezig met een stevige expansie van het netwerk. Eerder dit jaar werd al de Jöbstl Group in Oostenrijk overgenomen.

Eind 2018 meldde Kuehne + Nagel nog dat het bedrijf wilde stoppen met de transportactiviteiten in Nederland. Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat het bedrijf in Peter Appel een nieuwe transportpartner had gevonden voor de Nederlandse markt. Wat de overname van Rotra voor gevolgen heeft voor die afspraken is niet bekend.