Lekker zweten in een Actros cabine

Geplaatst door

Gezond en fit zijn is belangrijk, en vooral nu de vergrijzing toeslaat is het zaak om goed op je chauffeurs te passen. Je moet er immers langer mee doen door de steeds verder oprukkende pensioenleeftijd, en uitval kost nou eenmaal geld. Bij Fehrenkötter hebben ze besloten chauffeurs voortaan met een mobiele fitness studio uit te rusten waarmee onderweg getraind kan worden.

Chauffeur Heiko Gebhardt woog een jaar geleden nog 115 kilo en dat deed hem besluiten om er wat aan te doen. Sporten is voor een chauffeur echter lastig, gezien de uren dat hij onderweg is. Vandaar dat hij het systeem van Mercedes aan zijn baas liet zien. Die was meteen enthousiast, en chauffeurs die dat willen kunnen nu ook zo'n setje meekrijgen. De 'Top Fit set' is eenvoudig op te bergen in de cabine en met dat setje kun je overal trainen als je ergens staat te wachten. Daarna even douchen kan helaas niet in de Streamspace cabine.

Overigens had Mercedes geen ongelukkiger moment kunnen kiezen voor dit persbericht. Net nu de thermometer boven de 35 graden aanwijst, en nu iedereen wat vindt van het klimaat in de cabine moet je even niet denken aan fysieke inspanningen. Een thuistap met alcoholvrij bier of inderdaad een voorziening waarmee je jezelf kunt opfrissen was passender geweest op dit moment.