MAN ontwikkelt twee typen waterstofaandrijving

Geplaatst door

Naast de snelle ontwikkeling van de accutechnologie is waterstof (H2) een goede aanvullende optie als alternatieve brandstof voor het langeafstandsvervoer, schrijft MAN in zijn nieuwe roadmap. Volgens dit plan van de Duitse truckfabrikant moeten er volgend jaar al prototypen worden gebouwd in lijn met de huidige ontwikkelingsprojecten. MAN test zowel het gebruik van een brandstofcel als een waterstof-verbrandingsmotor.

“De voordelen liggen voor de hand: enerzijds is deze vorm van elektrische mobiliteit zeer milieuvriendelijk. Brandstofcellen veroorzaken bij gebruik geen schadelijke emissies, de enige uitstoot is waterdamp. Anderzijds is de actieradius van ongeveer 800 kilometer dankzij de stroomopwekking aan boord groot genoeg voor trekkers in het langeafstandsvervoer”, schrijft MAN.

De waterstof-verbrandingsmotor daarentegen biedt dankzij de bekende basistechnologie een betere en robuustere oplossing en kan zo als overbruggingstechniek dienen, aldus MAN dat hiermee hetzelfde alternatief oppert als DAF Trucks. 

Klik hier voor het volledige verhaal!