Maximale parkeerduur in Denemarken

Geplaatst door

De Denen hebben een nieuw wapen in de strijd tegen het weekendparkeren. Om te voorkomen dat chauffeurs langs de openbare weg hun weekendrust van 45 uur maken wordt er een maximale parkeerduur ingesteld. Vanaf deze zomer geldt er een maximale parkeerduur van 25 uur op openbare parkeerplaatsen. Dat is eigenlijk een hele eenvoudige manier om te handhaven op de problematiek van het weekendkamperen.

Toch is dat niet helemaal nieuw, want ook in ons land staan her en der al borden die een maximale parkeertijd aangeven. Bij het brugrestaurant langs de A4 bijvoorbeeld staan van die borden. Niemand die zich daar iets van aantrekt trouwens, maar handhavers zouden daar heel eenvoudig op toe kunnen zien.

Intussen is in Denemarken al de nodige kritiek op het voorgenomen besluit voor een maximale parkeerduur. De Deense vereniging van vrachtvervoerders, zeg maar de Deense TLN onderzoekt of het verbod wel in overeenstemming met Europees beleid is. Deze club heeft grote belangen want allerlei Deense vervoerders die massaal gebruik maken van goedkope chauffeurs uit de Baltische Staten, Roemenië en Bulgarije hebben een probleem als dit besluit wordt uitgevoerd. Wordt vervolgd..