Blog
30-08-2017 | Door Tim de Jong

Cummins kennen we van dieselmotoren en nog eens dieselmotoren. Ze zijn een voorname leverancier van DAF en natuurlijk van de andere Paccar-merken in de VS. Verbazing alom dus dat dit merk nu met een elektrische truck komt.

Of toch niet? Het komt tenslotte neer op een mooi stukje marktanalyse. Steeds meer steden en landen willen de diesel uit hun stad bannen en om dan toch te kunnen verdienen aan distributie, dan bouw je toch gewoon een elektrische truck? Zo ongeveer moet Cummins gedacht hebben. Ze hebben gelijk. De diesel zal op de buitenwegen en op internationale routes en bij het zwaar transport zeker nog tot halverwege deze eeuw meegaan.  

Een gasmotor heeft Cummins al lang, die wordt al veel verkocht aan transporteurs in het westen van de VS.

Deze stap ligt dus voor de hand en het is verstandig om je op die manier te richten op stadsdistributie. Cummins laat mooi zien dat het zich niet de kaas van het brood laat eten door Tesla en Nikola, die ook aan emissievrije trucks werken. Die van Tesla wordt binnen een maand verwacht, dus Cummins kan een lange neus trekken naar Silicon Valley.

Verander!

Cummins laat nog iets veel belangrijkers zien. Namelijk dat je als onderneming alleen kunt voortbestaan wanneer je durft te veranderen. Je andere uitdagingen durft aan te gaan en je jezelf opnieuw durft uit te vinden. Zo is BIGtruck Online Magazine vier jaar geleden ook ontstaan. 

Lees meer over de nieuwe Cummins op ">transportenmilieu.nl 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…