Mercedes verzet de bakens, nu de overheid nog

Blog
12-09-2018 | Door Tim de Jong

We zijn als BIGtruck niet verrast door de technische snufjes van de nieuwe Mercedes Actros. Niet geheel onterecht zegt Mercedes de vernieuwer te zijn wanneer het aan komt op veiligheid. Maar die techniek is van externe factoren afhankelijk. En daar moet nog heel wat gebeuren.

Wanneer je spiegels vervangt door een camerasysteem, dan heb je in de eerste plaats vrij zicht door je zijraam wanneer je een rotonde nadert. Verder draaien de camera's mee in de bocht, dus je blijft goed zicht houden. En bij achteruit rijden staan er streepjes die het einde van je trailer markeren. Dus aandocken wordt eenvoudiger en zal schade aan trailers schelen.

We kregen een half jaar van diverse kanten te horen dat camerasystemen spiegels wettelijk mogen vervangen. Aangezien er nog veel meer nieuwe systemen op ons af komen, doet ons dat ons afvragen of overheden niet veel meerder en nadrukkelijker betrokken moeten worden bij proeven met voertuigen met allerlei nieuwe vindingen. Als er één ding duidelijk wordt opd e IAA, dan is dat dat de ontwikkelingen in een grote stroomversnelling komen. Het is èn elektrificering, èn autonome techniek, èn connected zijn.

Maar er komt niks van terecht, of op een veel later tijdstip, wanneer overheden niet bereid zijn om mee te denken en om wetten te moderniseren.  Laten we met het laatste beginnen: connected. Ook bij de nieuwe Actros houdt dit in dat je truck continu online moet zijn. Maar lukt dat in praktijk. Nee, natuurlijk. De introductie van Mercedes vond plaats in Linthe, een plaatsje  zestig kilometer ten zuiden van Berlijn. Er was voor wifi gezorgd voor de verzamelde vakpers. Zette je de wifi uit, dan had je zo af en toe heel dun  even 4G, maar meestal 3G of zelfs helemaal niks. En dat langs de belangrijke autosnelweg A9, van München naar Berlijn. Connected zijn kun je dan vergeten, laat staan dat je kunt gaan platoonen. Of autonoom kunt gaan rijden. Elektrische tractie? Prachtig, maar hoe groot de vloed van elektrische trucks ook zal zijn, ze moeten toch ergens opladen. Dit kan nog bijna nergens en, even terzijde, in Duitsland heb je ook nog nauwelijks LNG tankstations. Het oplaadprobleem geldt overigens ook in Nederland.

Hoe dan ook, het begin is er, en geloof ons, niets zal sneller wennen dan camera's in plaats van spiegels, zeker en vooral in exceptioneel vervoer. Probeer het maar!

Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor het Actros artikel in het nieuwe BIGtruck magazine!

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…