Met 5 Nederlanders in de Top 10 de rustdag in

Geplaatst door

De Dakar 2022 zit er voor de eerste helft op. Morgen is de rustdag en het ziet er veelbelovend uit want de helft van de top 10 bij de trucks is Nederlands!

De eerste drie plekken in het algemeen klassement zijn, heel voorspelbaar voor Kamaz. Met Sotnikov op 1, Nikolaev op 2 en Shibalov op 3 is de kans op blauw op het podium ook dit jaar weer heel groot. Op de vierde plek staat echter Janus van Kasteren van Team De Rooy, en dat is een mooie uitgangspositie voor de laatste week. Meteen daar achter staat Ales Loprais met zijn Praga. De 6e plek is voorlopig voor Karginov met de vierde kamaz. Daar achter vinden we Martin van den Brink (7), Vick Versteijnen (8), Maurik van den Heuvel (9) en Richard de Groot van het Firemen Dakar team (10).

Martin van den Brink vandaag vijfde

Ook Mitchel van den Brink zit er mooi bij met een 13e plaats. Dat is een mooie prestatie want zijn Iveco Trakker heeft minder vermogen en is zwaarder dan de Powerstars van De Rooy. Ben van de Laar staat op de 14e plaats, Gert Huzink van Riwald Dakar Team op 15. De Iveco van Kees Koolen staat op de 16e plek terwijl Pascal de Baar nu 18e in het algemeen klassement staat. In de zesde etappe maakte het team van Janus van kasteren een navigatiefoutje waardoor hij tijd verloor. Ales Loprais, Martin van den Brink en Gert Huzink profiteerden daarvan door respectievelijk 4e, 5e en 6e te worden op de proef van vandaag. 

Dust Warriors liggen er uit

Het team van Van Groningen, de Dust Warriors liggen helaas uit de rally. Met scheuren in een cilinder was er helaas geen repareren aan waardoor het team zich terug moest trekken. Daarmee is dit de eerste Nederlandse truck die uit het klassement valt.