Minister wil meer beveiligde parkeerplaatsen

Geplaatst door

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat streeft naar uitbreiding van het aantal beveiligde truckparkings in Nederland. Op verzoek van Kamerleden Remco Dijkstra (VVD) en Maurits von Martels (CDA) inventariseert zij daarom dit jaar geschikte locaties voor private beveiligde truckparkings. Dat schrijft de minister volgens evofenedex in een brief aan de Tweede Kamer.

Inventarisatie

Uit de inventarisatie moeten kansrijke plekken naar voren komen om beveiligde truckparkings te realiseren. Aan de hand van een aantal criteria, zoals voldoende grootte, ontsluiting via de openbare weg en ‘geen Natura 2000 natuurgebied’, zijn al Rijksterreinen geïdentificeerd. In een vervolgscan wordt door Rijkswaterstaat bekeken welke van deze terreinen in de buurt liggen van acute knelpunten, of de locatie op korte termijn beschikbaar is en of ze geschikt zijn voor de ontwikkeling van een vrachtwagenparkeerplaats.

Komend najaar

Na afronding van de inventarisatie wordt duidelijk welke percelen beschikbaar kunnen worden gesteld aan een private partij. De resultaten worden in het najaar besproken met de betrokken provincies en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, waaronder evofenedex. Na het wijzigen van bestemmingsplannen en het verstrekken van vergunningen, kan er dan gebouwd worden.