Mondriaan, John Lennon en een banaan op een Volvo truck

Geplaatst door

De Deense vervoerder Henrik Guldager heeft een reputatie waar het gaat om het op de weg zetten van bijzondere trucks. Ook deze keer wist hij, samen met kunstenaar Ray Hill weer een bijzonder kunstwerk te maken van een Volvo truck. In dit geval zelfs een nieuw model!

Guldager heeft een nauwe relatie met Volvo Trucks en het is dan ook geen toeval dat hij nu al een nieuwe FH truck in zijn bezit heeft. Net als in 2013, toen hij een Volvo in de wilde kleuren naar een ontwerp van de Spaanse kunstenaar Joan Miró liet spuiten wilde hij ook deze keer een artistiek thema voor de truck. De keuze viel deze keer op een ontwerp wat geïnspireerd is op de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan in combinatie met een portret van John Lennon. Van die laatste is ook het thema 'Give peace a chance' geleend, compleet met een 'Peace' teken op de opleggerschotel. Om het helemaal af te maken voegde artiest Ray Hill een banaan toe die hij op de achterwand van de cabine aanbracht. Die banaan is geïnspireerd op een kunstwerk van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Het origineel van dat werk werd vorig jaar geveild in Miami voor 120.000 Dollar!

De nieuwe Volvo van Guldager was waarschijnlijk bedoeld als blikvanger voor de IAA in september, maar aangezien die is afgelast maakt de truck nu een promotierondje langs de Deense dealers.