Naar België? Verklaring noodzakelijk!

Geplaatst door

De corona maatregelen maken het er niet eenvoudiger op. In Nederland moet je formulieren bij je hebben tijdens de avondklok uren, en nu eist België ook een ingevulde verklaring dat je een essentiële reis maakt. Dit geldt vanaf vandaag ook voor beroepschauffeurs.

De zogenaamde ‘Verklaring op eer’ kan hier gedownload worden, en zo’n verklaring moet je voor je reis invullen. Gelukkig is er wel een mogelijkheid om meerdere reizen aan te geven waardoor je niet steeds opnieuw het formulier in hoeft te vullen.

Kennelijk is het formulier van twee pagina's ook online in te vullen maar wij zijn daar nog niet in geslaagd. Het is bijzonder onhandig dat dit ineens wordt afgekondigd, halverwege de week. Veel chauffeurs zijn onderweg en een printer is nog niet echt standaard in een truck. Je kunt zo'n formulier natuurlijk wel door het thuisfront laten printen en invullen, om dan een digitale versie bij je te hebben onderweg. Dat is altijd beter dan niks.

De verklaring is verplicht vanaf vandaag, 27 januari tot 1 maart van dit jaar. Je kunt het formulier hier downloaden! 

Voor meer en actuele informatie over de corona maatregelen in de Europese landen is er een handige pagina van TLN. Daar vind je alle informatie per land volgens de laatste stand van zaken. Klik hier voor die pagina!