Nextgen Scania's: Het went snel!

Geplaatst door

De nieuwe generatie van Scania zien we steeds vaker voorbij komen. Soms kijken we er nog wat onwennig tegen aan maar steeds meer vervoerders weten de juiste snaar te raken, ook met de nieuwe S- modellen. Neem nou deze Deen, die klopt helemaal!

De S 580 Highline trekker met sleepas is van Nøbo Transport uit het Deense Hinnerup. De kleuren zijn traditioneel Deens, vooral door het rode chassis. Deze Deen is er in geslaagd om het grille design heel strak in de lak te zetten waardoor het bijzonder goed uitkomt. Verder werd er gekozen voor de lampen in de bovengrille. Dat ziet er goed uit, want zonder die lampen worden die gaten zo groot. 

Het aardige is dat dit een Deense truck is die er uitziet zoals vroeger eigenlijk iedere truck in dat land. De laatste jaren is het hard minder geworden en is ook daar de witte platen trucker opgerukt. De grap is dat de Denen vandaag de dag juist naar de Nederlandse trucks kijken als lichtend voorbeeld. Dat is niet eens zo gek, want de oude Deense stijl is in ons land bijzonder populair. Deze fraaie nieuwe Scania laat echter wel zien dat er met het nieuwe model niks mis is als je de juiste kleurtjes er op zet!