Nexways is het nieuwe Waberer's

Geplaatst door

Het was al langer bekend dat Waberer's na de overname naar een nieuwe naam moest zoeken en dat is inmiddels gebeurd. Het zonnetje en de bekende geel- blauwe kleurstelling bleven maar de naam is voortaan Nexways.

Voluit heet het bedrijf voortaan Nexways Cargo Kft. Het is een voortzetting van het bedrijf wat in 2016 werd overgenomen door Mid Europa Partners van de vorige eigenaar en naamgever György Waberer. De nieuwe slogan is voortaan 'Your succes in Motion' en daar spreek het nodige vertrouwen uit voor de toekomst. De realiteit is dat het met Waberer's sinds de overname niet heel goed ging. 

Het bedrijf draait flink in de rode cijfers de laatste tijd en de vloot wordt al ingekrompen. Het jaar 2018 werd afgesloten met 13,9 miljoen verlies en ook de eerste twee kwartalen van dit jaar zijn weinig hoopvol. Orders voor nieuwe trucks zijn inmiddels on hold gezet en er zijn al chauffeurs ontslagen bij dit bedrijf. Een transportbedrijf wat tot voor kort het grootste van Europa was. Die eer is nu aan het Litouwse Girteka.

Intussen begint het speculeren hoe de speciale facebook pagina met spectaculaire foto's van Waberer's ongelukken nu gaat heten. Dat was 'Zwabberaars' maar de nieuwe naam Nexways vraagt om de nodige creativiteit. Inmiddels is die nieuwe Facebook pagina er ook al onder de naam Nexways