Nieuw boek over Henk Wijngaard: 'Met de vlam in de pijp'

Geplaatst door

Er is een nieuw boek verschenen over Henk Wijngaard. Onder de titel 'Met de vlam in de pijp' komt Henk zelf uitgebreid aan het woord over zijn jeugd, zijn jaren in de koopvaardij en natuurlijk op de weg. Het boek geeft een prachtig inkijkje in het leven van Henk Wijngaard en dat ging niet altijd vanzelf.

Henk vertelt in het boek onder andere hoe nummers als Met de vlam in de pijp en Ik heb m'n wagen volgeladen zijn ontstaan, hoe dat precies zit met de vermeende familiebanden met Shania Twain en veel meer. Maar ook mensen die in rol hebben gespeeld in zijn leven en carrière vertellen uitgebreid, zoals platenbaas Adri-Jan Hoes en Henks belangrijkste liedjesschrijvers Fred Limpens en Dick van Altena.
 
Uit al die verhalen ontstaat een doorwrochte profielschets van Henk. Zijn fans kennen hem als het joviale gezelligheidsdier, maar er is ook een andere kant die voortkomt uit die jeugd. 'Het gevoel een ongewenst kind te zijn, blijft altijd aan me knagen', zegt Henk ergens in het boek. Zijn vader, een Canadese soldaat, heeft hij nooit gekend, de band met zijn moeder was liefdeloos. Het maakt dat Henk vaak op zoek is naar bevestiging, soms chaotisch en impulsief kan reageren.
 
Het boek Henk Wijngaard, met de vlam in de pijp is te bestellen door een mail met je adres te sturen naar info@uitgeverijcatharsis.nl
Het boek kost 19,95 euro plus 4,60 euro verzendkosten.