Nieuwe Scania's zijn hot nieuws

Geplaatst door

Wat is dat toch met die Scania fans. Geen ander merk heeft zoveel hardcore fans als Scania en vooral zo vlak voor de introductie van een nieuw model maakt dat heel wat los.

Scania fans herken je aan hun jacks en vaak aan de gouden kettingen met een griffioen om de nek. Zelfs in het zwembad pik je ze er zo uit vanwege hun tatoeages met het beroemde logo. Best raar eigenlijk als je nagaat dat zo'n truck in principe gewoon een productiemiddel is. Net als alle andere merken is ook een Scania niks meer of minder dan een voertuig waarmee je lading van a- naar b kunt rijden. Tenminste, dat is de basisgedachte er achter.

Gelukkig doen de merken hun best om een stuk beleving, comfort en uitstraling mee te geven aan hun producten en daar lijkt Scania het best in te slagen. Het zal met name de V8 motor zijn die daar voor zorgt. Technisch is dat vandaag de dag een vrij zinloze constructie. Alle andere merken bewijzen immers dat je met een zes-cylinder lijnmotor ook heldendaden kunt verrichten. Lees onze test er maar op na!

Natuurlijk begrijp dat het geluid en de souplesse van zo'n V8 machine wat in de liefhebber los maakt. En natuurlijk draai ik het raampje ook even open als er zo'n V8 roffelend naast me wegtrekt bij het stoplicht. Bovendien bewijst Scania dat je met zo'n indrukwekkende krachtbron nog geld kunt verdienen ook, en dat is mooi meegenomen.

Toch blijft het me verbazen hoe fanatiek de Scania fans zijn. Wekelijks wordt ik gebeld door een Duitse hardcore-fan die allerlei informatie van me wil die ik ook niet heb. Ik blijf de man uitleggen dat alles wat ik weet gewoon op www.iepieleaks.nl staat, en dat hij me altijd mag bellen als hij meer informatie heeft. En dan toch een week later weer bellen. Ik begin nu echt aan mijn Duits te twijfelen..

Maar goed, bijgaand plaatje kreeg ik vandaag opgestuurd door één van de vele Iepieleaks fans. Heel veel zie je niet maar aan de spatlappen te zien is het wel degelijk een Scania. Of een Iveco met een Scania spatlap natuurlijk, dat zou ook nog kunnen. Wat er onder het kleedje zit blijft gissen maar het is wel hoog, dat is duidelijk. Hoe dan ook, hou Iepieleaks in de gaten de komende maanden want hij komt er aan. En als je zelf wat interessants ziet onderweg mag je de foto's altijd insturen naar iep@transwebgroup.com