Blog
24-05-2021 | Door Tim de Jong

De truckwereld is volop in beweging, het zal je niet zijn ontgaan. Bij truckfabrikant DAF stijgt de spanning, nu het bedrijf binnenkort de grootste en belangrijkste introductie gaat doen sinds jaren. Maar wanneer we een beetje gewend zijn aan de nieuwe DAF, gaat er nog meer gebeuren dit jaar.

We lazen onlangs al dat Ford Trucks een importeur heeft aangesteld in Turnhout, dat is niet ver van Tilburg. Maar het Turkse Ford wil ook in Nederland een aparte importeur aanstellen. De vestiging in Turnhout is geen ‘Ford Trucks Benelux’, of zoiets. Met de komst van Ford verwachten we dat ze van bestaande dealers gebruik willen maken en wellicht van universele bedrijven, daar zijn er veel van, die Ford-dealer willen worden. 

Hyundai

Een merk dat ook plannen heeft met de Nederlandse truckmarkt, is Hyundai. Juist dit Pinksterweekend maakte een topman van dit bedrijf, die de samenwerking met de Zwitsers leidt in het waterstof-truckproject dat nu wordt uitgevoerd, bekend dat hij dit jaar nog verwacht dat Hyundai zijn opwachting zal gaan maken met de waterstof-aangedreven Xcient in ons land. Een ander land dat dit jaar nog aan de beurt is, is Duitsland.

Hyundai wil duidelijk vaart maken en zijn voorsprong met waterstof-technologie uitnutten. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor de stand van zaken met de andere merken. Hyundai duidt specifiek op het laatste kwartaal van dit jaar. We zijn benieuwd of de import via de huidige auto-importeur zal gaan lopen, of dat er een aparte import-organisatie wordt opgetuigd. Dit jaar zouden ook de eerste Hyzon-trucks uitgeleverd gaan worden aan Nederlandse klanten. The race is on, zoveel is duidelijk!  

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…