Nieuwe wervingscampagne van start

Geplaatst door

Nog nooit werkten er in ons land zoveel mensen in de logistieke sector. Al vijftien kwartalen op rij is het aantal stijgende en de teller staat nu op 148.621 medewerkers. Toch is dat nog lang niet genoeg, vandaar dat er weer een nieuwe wervingscampagne van start gaat. Ikwordvrachtwagenchauffeur.nl is de naam.

Reden voor de wervingscampagne is niet alleen de grote economische piek van dit moment, maar ook de verwachte uitstroom. Nederland vergrijst en we hebben verse chauffeurs nodig. Tegelijkertijd blijft het aantal vacatures stijgen. Het aantal openstaande vacatures lag eind 2017 bijna 50% hoger dan in het jaar daarvoor. Daarom start de sector vandaag een nieuwe wervingscampagne voor 1.500 extra vrachtwagenchauffeurs. 

Zanger Xander de Buisonjé trapte de campagne af met een druk op de toeter van de speciale campagnevrachtwagen. Deze vrachtauto bevat foto’s en quotes van een aantal vrachtwagenchauffeurs die recent de stap naar dit beroep maakten. Zij staan symbool voor dit mooie vak en de zoektocht naar nieuwe collega’s.

“Werken in de transport en logistiek sector brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft een gevoel van vrijheid en elke dag is weer een nieuw avontuur. Bovendien ben je als vrachtwagenchauffeur onmisbaar; je houdt de Nederlandse economie letterlijk in beweging”, vertelt Willem de Vries, directeur van het Sectorinstituut Transport en Logistiek.

Jan Boeve, directeur van TLN, meldt: “Eerder zochten we ook al met succes 2.000 nieuwe chauffeurs. Omdat de sector zo hard groeit, is het belangrijk om nog meer mensen te vinden die dit mooie vak ambiëren.” Willem Dijkhuizen van FNV Transport & Logistiek ziet in de nieuwe campagne een mooie mogelijkheid voor doorgroei van personeel, dat in de logistiek al actief is, maar wil doorgroeien naar vrachtwachtchauffeur. “Voor deze categorie is er in de nieuwe campagne perspectief op een mooie, nieuwe functie met een contract voor onbepaalde tijd”.

 

Muziek geeft energie

Veel chauffeurs zien het gevoel van vrijheid dat het beroep met zich meebrengt als één van de grote voordelen van hun werk. Dit vrije gevoel wordt mede ingegeven door het luisteren naar muziek. In de vrachtwagen kun je helemaal zelf bepalen naar welke muziek je luistert, beaamt 94% van de chauffeurs. Mede daardoor ziet 71% van de chauffeurs muziek als verrijking van de baan en bovendien vindt 74% dat het luisteren naar eigen muziek het gevoel van vrijheid vergroot. Onderweg luisteren naar je lievelingsmuziek geeft ook nog eens extra energie (74%).

10x ultieme vrijheid

Muziek speelt voor veel chauffeurs dus een belangrijke rol. Pop, rock en Nederlandstalig zijn de meest geliefde genres. Bijna 80% van de chauffeurs zingt of neuriet mee met muziek in de vrachtwagen. Maar met welke artiesten zingen onze chauffeurs eigenlijk het allerliefste mee? Het Sectorinstituut onderzocht dit onder 597 chauffeurs en kwam tot deze top 10:

Top 10 meest meegezongen artiesten:

 

1.            André Hazes (Sr.)
2.            Jannes
3.            Bløf
4.            Guus Meeuwis   
5.            Marco Borsato
6.            Queen
7.            Henk Wijngaard
8.            Normaal
9.            Golden Earring
10.          Jan Smit