Ook Volvo komt volgend jaar met nieuws

Geplaatst door

Niet alleen MAN komt volgend jaar met een nieuwe generatie trucks, ook Volvo loopt zich duidelijk warm. Hoewel niemand bij het merk ook maar iets naar buiten brengt wijst alles er op dat zowel de nieuwe FM als de nieuwe FH modellen in 2020 gepresenteerd worden.

Op onze zustersite www.iepieleaks.nl circuleren al langere tijd foto's van de nieuwe FM. Dit wordt een verlaagde uitvoering van de FH cabine. Net als bij de vorige generatie dus, want de huidige FM is eigenlijk gewoon afgeleid van het oude model van de FH. Met de komst van het nieuwe model kan Volvo een stukje efficienter produceren want veel onderdelen zijn dan indentiek. Te denken valt aan de ruiten, de daken en het meeste van het interieur.

Ook de FH ondergaat een opfrisbeurt en daarbij zal het vooral om het interieur gaan. Net als bij andere merken zien we dat Volvo ook experimenteert met camera's in plaats van spiegels. Opvallend op de foto is dat er ook een radar- sensor op de deur lijkt te zitten voor de dode hoek. Dat zou mooi zijn, want met camera's werkt het 'zie je mij dan zie ik jou' principe niet wat alle schoolkinderen geleerd wordt. Of de sensor standaard wordt in combinatie met die camera's is niet bekend maar dat zou prachtig nieuws zijn waarmee Volvo zijn veiligheids imago verder kan onderstrepen.

Met de nieuwe MAN en Volvo trucks lijkt 2020 weer een mooi truckjaar te worden, met als hoogtepunt de IAA in september volgend jaar.