Open dag afvalstoffendienst Den Bosch

Geplaatst door

In Den Bosch werd een open dag georganiseerd bij de afvalstoffendienst. BIGtruck ontving een mooie serie foto's van dit evenement van Eric ten Barge. Vooral de oude DAF met open ingooi bak uit 1963 is een plaatje, maar er was veel meer moois te zien!

De open dag werd gehouden ter gelegenheid van het 120 jarige bestaan van de Afvalstoffendienst. Tijdens deze dag liet men de bezoekers d.m.v. een rondleiding zien wat er allemaal bij komt kijken van het simpel legen van een “kliko” tot het verder verwerken/scheiden van afval en weer verder in verschillende stromen afvoeren. Uit veiligheid waren er vele situaties statisch opgesteld, maar er waren ook een aantal demonstraties met vrachtwagens.

Natuurlijk vervulden ook de vuilniswagens tijdens deze dag een grote rol. Zo konden de bezoekers, veelal natuurlijk ook met de kinderen, meerijden met de vuilniswagen. Zo was er o.a. ook de mogelijkheid om zelf een “kliko” te legen met de vuilniswagen. Door middel van een speciale arm die de kliko vast grijpt en vanuit de cabine bedient wordt kon men dit onder begeleiding zelf ervaren. Al met al een leuk opgezette open dag voor zowel jong als oud.