Patent voor slim Broshuis containerchassis

Geplaatst door

Broshuis heeft het patent toegewezen gekregen voor het MFCC-HD containerchassis. Dat chassis kenden we al, maar het nieuwe verstelmechanisme wat Broshuis tijdens de IAA in 2018 presenteerde is nu dus gepatenteerd. Met dat systeem is het op maat maken van het chassis kinderlijk eenvoudig gemaakt.

Met twee selectiehandels aan de zijkant kiest de chauffeur de gewenste stand van het chassis, bijvoorbeeld 20ft. Vervolgens kan de chauffeur instappen en hoeft hij alleen nog maar een keer achteruit, een keer vooruit en nog een keer achteruit te rijden. De remmen van de oplegger worden hierbij automatisch geactiveerd. Uiteraard moet je de juiste plaatsing van de twistlocks of voor de extra ondersteuningsbalken wel zelf in actie komen, maar dat kan dus in één handeling. 

Eenvoudiger, minder in- en uitstappen en vooral minder kans op fouten dus dankzij dit kinderlijk eenvoudige systeem. In het filmpje zie je hoe het werkt, en op www.trailertotaal.nl lees je meer over deze fraaie techniek uit Kampen.

Video's