Platooningfeestje op de Maasvlakte

Geplaatst door

Nederland zette vandaag zijn beste logistiek-beentje voor als EU voorzitter met de Platooning bijeenkomst op de Maasvlakte. Vanuit zes Europese steden vertrokken elektronisch gekoppelde trucks naar de containerterminal van APM.

Een uniek gezicht, de zes truckmerken die een line-up van elektronisch gekoppelde trucks maken op de Maasvlakte. Duidelijk werd, uit uitspraken van de Europese Commissie, minister Schultz en andere betrokkenen zoals TLN, dat platooning na deze 'show' een serieuze aangelegenheid gaat worden. Volgens TLN hebben zich al de nodige bedrijven gemeld die mee willen doen. BIGtruck sprak een enthousiaste Peter Appel, Die voorbeelden gaf van hoe hij denkt dat platooning voordelen voor hem en zijn grote klant Albert Heijn op gaat leveren. 

In de komende BIGtruck komen we uitgebreid terug op de kennis die vandaag werd gedeeld. We danken jullie voor jullie reacties op onze eerdere berichten. Alle vragen die chauffeurs tot dusverre hadden, gaan beantwoord worden. De komende tijd gaan er meerdere praktijktests uitgevoerd worden, niet alleen in Nederland maar ook elders in Europa.

Over tien jaar is deze vorm van wegvervoer volledig geaccepteerd, was de teneur.