Politie bekeurt op half dichte gordijnen

Blog
05-03-2021 | Door Tim de Jong

Afgelopen woensdag voerde de politie een verkeerscontrole uit in het Brabantse Terheijden. Daarbij de bekende voorvalletjes zoals te hoge lading, een verlopen APK, een ontbrekende buitenspiegel.

Erger was de constatering, tot drie keer toe, van een gescheurd chassis, waarvan er eentje bij een waarschijnlijk niet geregistreerde oplegger. Een chauffeur hield tijdens het rijden een mobiele telefoon vast, terwijl een andere het inhaalverbod negeerde.

Maar wat opviel is dat ook een chauffeur werd bekeurd vanwege gordijnen die het zicht door de zijruit deels belemmerden. Dit is een ‘vergrijp’ dat je wel heel eenvoudig kunt voorkomen. Op de een of andere manier zien we wel eens vaker dat een chauffeur zijn gordijnen dusdanig laat hangen, dat het zich verminderd wordt. “Geeft niet, want je moet toch vooruit?’, zul je zeggen. Tuurlijk, maar of het handig is om het risico te lopen?

Op de foto een wel heel stoere Scania van een Zweedse collega. Natuurlijk is de kleurstelling mooi, maar het is een kunst om zoveel zicht te beperken als hier: een grote zonneklep, dan het onderste deel van de voorruit afdekken en de ruit rondom in de gordijntjes. Vervolgens zijn ook de windkapjes voor de zijruiten in kleur gespoten en om het af te maken werd er een enorme sticker op de voorruit geplakt. 

Ook in Zweden lopen wegen door steden en dorpen, en is er sprake van overig verkeer. In dit geval kun je dit alleen zien wanneer je een aantal prijzige camerasystemen installeert.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…