Post-Kogeko breidt uit met 21 Iveco's op LNG

Geplaatst door

Meer kracht, meer ruimte en meer comfort voor de chauffeurs. Dat zijn al drie redenen waarom Post-Kogeko kiest voor de LNG-trucks van IVECO. De chauffeurs die hiermee gaan rijden werken vanuit een grote cabine, met daaronder een automatisch schakelende stille LNG-aandrijving die goed is voor 400 pk.

Post-Kogeko besloot al in 2012 om met LNG-trucks te gaan rijden. Deze eerste generatie trucks is nu aan vervanging toe. "Deze vervanging is ook deels een uitbreiding", zegt Logistiek Directeur Chris Beezemer. "We hadden 14 trucks op LNG, het zijn nu 21 LNG Iveco’s geworden." Beezemer legt uit dat de trucks ingezet gaan worden op de supermarktbevoorrading. "Daarbij werken we vanuit twee locaties: Pijnacker en Tilburg.” De nieuwe Iveco's maken deel uit van een groter opgezet vervangingsprogramma bij Post-Kogeko. "We hebben niet alleen de LNG-trucks vernieuwd. Ook een aanzienlijk deel van 180 dieseltrucks in onze vloot is vernieuwd", aldus Beezemer. "Daarmee werken we de verduurzaming van onze logistieke activiteiten verder in de hand. Voor ons geldt dat de nieuwe voertuigen, dus ook deze LNG-trucks van IVECO, zuiniger zijn dan de voorgaande truckgeneraties."

Comfort

Beezemer wijst vooral op het toegenomen comfort van de nieuwe generatie LNG-trucks van Iveco. "De cabine is groter en onze chauffeurs hebben nu 400 pk tot hun beschikking. Daar komt ook nog een fijn schakelende automaat bij, die rust en veiligheid tijdens de ritten zal bevorderen. Bij al deze voordelen blijft nog een groot voordeel in stand: deze trucks zijn stiller en daar hebben onze chauffeurs en de omgeving waarin ze rijden, direct baat bij."

Klik hier voor het hele verhaal.