Post-Kogeko schaft 19 Mercedes Actros trucks aan

Geplaatst door

De bekende vervoerder Post-Kogeko uit Maasdijk heeft het wagenpark uitgebreid met 19 nieuwe Mercedes Actros 1840 LS trucks. De specialist in levensmiddelendistributie heeft zich na enkele jaren opnieuw georiënteerd op de truckmarkt. Mercedes-Benz overtuigde op het gebied van een aantrekkelijke Total Cost of Ownership (TCO), bewezen betrouwbaarheid en uitstraling. 

Met de aanschaf van 19 nieuwe Actros trucks is de comeback van Mercedes-Benz Trucks in het multimerk wagenpark een feit. In de 170 trekkende eenheden tellende vloot is het aandeel Mercedes-Benz nu 26 voertuigen. Na een heroriëntatie bleek de Actros 1840 LS in de StreamSpace-cabine de juiste keuze voor de winkeldistributiewerkzaamheden van Post-Kogeko. Voor de gekoelde nationale distributie-inzet werden aanschafwaarde, restwaarde, verbruik en reparatie & onderhoud van de Actros nauwkeurig geanalyseerd. Bovendien heeft Mercedes-Benz volgens Post-Kogeko bewezen betrouwbaar te zijn. De 2,30 meter brede StreamSpace-cabine helpt de chauffeur zich door het verkeer te manoeuvreren. Daarnaast heeft deze Mercedes-Benz cabinevariant een lage instap. Het chauffeurscomfort van de Actros cabine werd ook meegenomen in de beslissing.

Fleetboard

Niet alleen het rendement van de Actros distributietrekker had de volle aandacht. Het lage brandstofverbruik zorgt voor een eveneens lage uitstoot van CO2, wat bijdraagt aan Post-Kogeko’s doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Met het telematicasysteem Fleetboard wordt nauwlettend bekeken waar en hoe het transport nog efficiënter kan. Bijvoorbeeld door de rijstijlanalyse waarbij uitrollen, rembewegingen en optrekken worden vertaald in een cijfer. De chauffeurs van Post-Kogeko krijgen allen een training om brandstofverbruik en CO2-uitstoot tot een minimum te beperken en door een anticiperende rijstijl veiliger te rijden.

R&O contract

Naar verwachting zullen de 19 Actros trucks gemiddeld 90.000 kilometer per jaar afleggen bij het geconditioneerd bevoorraden van onder meer winkels en vestigingen van Albert Heijn en in opdracht van Bakkersland. Om de Mercedes-Benz trucks gedurende de inzetperiode in goede conditie te houden, heeft Post-Kogeko Logistics alle periodieke reparatie- en onderhoudswerkzaamheden ondergebracht in een Mercedes-Benz R&O contract. Hierdoor kan men zich naar eigen zeggen volledig focussen op de core business.