Primafrio staat te koop

Geplaatst door

Het Spaanse transportbedrijf Primafrio staat te koop voor een bedrag tussen de 250 en 300 miljoen euro. Het bedrijf werd 50 jaar geleden opgericht in Murcia en groeide uit tot een gigant met 2.500 trekkende eenheden.

Op dit moment is Primafrio een grote speler in Spanje op het gebied van geconditioneerd transport. Met een vloot van 2.500 trucks die goederen transporteren naar 22 Europese landen. Het bedrijf heeft eigen koelcellen en garages, tankstations en truckwashes in Murcia, Huelva, Barcelona en in het Portugese Lissabon. Het personeelsbestand telt meer dan 3.500 medewerkers. Primafrio boekte in 2017 een omzet van 340 miljoen euro. Dat was een groei van 10% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Primafrio begon op te vallen doordat het zijn trucks in steeds grotere aantallen ging aanschaffen. Recentelijk leverde DAF nog 280 XF-trucks aan het bedrijf. 

Eerder was er het bericht dat Primafrio het Litouwse Girteka over zou willen nemen maar dat was een soort Spaanse 1 April grap. Andersom zou echter wel kunnen aangezien Girteka meer dan twee keer zo groot is als Primafrio.