Primeur! De eerste Scania 770S op kenteken!

Geplaatst door

Internationaal Bergingsbedrijf Hendriks uit Lottum, bij Venlo, heeft de primeur voor Nederland met de allereerste Scania 770S. Dit bedrijf is de eerste die met de nieuwe 770 pk / 3.700Nm sterke SCR-only V8 motor in Nederland gaat rijden.  

Hendriks uit Lottum is een internationaal opererende berger die door heel Europa actief is. Het bedrijf, onder leiding van Bart Hendriks en Rolf Speijcken, staat bekend om het moderne multi-merk wagenpark waarmee de berging of de repatriëring wordt uitgevoerd. Gezien het internationale werkterrein worden de voertuigen doorgaans rijk uitgerust zodat de chauffeurs onderweg niets tekort komen. Dat is ook bij de nieuwe 770S het geval. De S-cabine, met de vlakke vloer, is van alle gemakken en luxe voorzien om er meerdere dagen probleemloos in door te brengen.

recovery

De nieuwe 770S wordt bij Hendriks ingezet als trekker voor een Pavelli dieplader die speciaal voor recovery werkzaamheden is gebouwd. Het is een zeer lage dieplader met 17,5 inch wielen. De rampen zijn uitschuifbaar en de dieplader is verder voorzien van twee lieren en overal luchtaansluitingen om een gestrand voertuig snel te kunnen opladen.

Enorm koppel

De 770 pk sterke Scania V8 motor is het topmodel in de recent vernieuwde reeks achtcilinders die Scania onlangs lanceerde. Met het enorme koppel van maar liefst 3.700 Nm vanaf 950 omwentelingen per minuut is dit de sterkste standaard motor die er momenteel in Europa voor een vrachtwagen op de markt is; een absolute King of the Road. Het nieuwe blok is bovendien, net als alle andere Scania-motoren, SCR-only gebouwd. Door talloze technische verbeteringen, moet de nieuwe reeks Scania V8 motoren niet alleen krachtiger, maar ook tot zes procent zuiniger zijn vergeleken bij de vorige serie.

BIGtruck reed hem al!

In BIGtruck nummer 10 staat onze rij-impressie met de Scania 770S, inclusief een video! Klik hier voor dat verhaal!