Proeven met LZV platooning

Geplaatst door

Ook LZV gaan meedoen in de platooning proeven die Rijkswaterstaat optuigt voor de komende twee jaar. Er hebben zich daarnaast veel vervoerders en verladers gemeld om deel te nemen aan platooningtests. Dat blijkt uit een bericht van TLN.

Er zijn diverse groepen of clusters gevormd die met platooning op de Nederlandse wegen aan de slag gaan. Meest opvallend is dat hier ook LZV deel vban uitmaken. Steenbergen uit Bodegraven en Kuypers uit Neer zijn de bedrijven die hier proeven mee willen doen. Er zijn routes vastgesteld waarbij de betreffende LZV redelijke afstanden overbruggen, zoals Meppel-Breda en Bodegraven-Venlo.

Aan het Retail cluster doen veel meer transportbedrijven mee, denk aan Peter Appel en denk aan verladers als Albert Heijn, Jumbo en Kruidvat. Zij rijden dus niet met LZV, maar met normale combinaties.

Rijkswaterstaat handhaaft het voornemen dat er vanaf 2020 met platoons van meerdere truckmerken getest gaat worden en dat in 2025 platooning een pan Europees verschijnsel is, zonder wettelijke beperkingen.