Prorail stapt van gele hesjes over op oranje

Geplaatst door

Bij het werken aan het spoor was de kleur geel jarenlang verplicht, maar Prorail stapt nu af van de verplichte gele werkkleding. Dat heeft overigens niks te maken met de 'Gele Hesjes' die half Europa op de kop zetten, maar alles met een duidelijker beleid. Vanaf 1 juli is oranje de verplichte kleur voor wie aan het spoor werkt. Alleen medewerkers die moeten toezien op de veiligheid dragen vanaf dan nog geel. 

Daarmee wordt het duidelijker voor iedereen, want naar iemand die geel draagt moet je dan gewoon luisteren. Als iemand in het geel dan roept dat je aan de kant moet dan dreigt er ook echt gevaar. Aanrijdingen vormen bij het werken aan het spoor nog steeds het grootste risico en met deze maatregel wordt het er dus veiliger op. 

Veel chauffeurs rijden voor de bouw, en die moesten tot nu toe dus twee kleuren werkkleding in de cabine hebben. Oranje voor de bouw en geel voor werken aan het spoor. Tot 1 juli mag je met je gele werkkleding gewoon nog de bouw nog op bij werken aan het spoor, maar daarna moet je dus je garderobe aanpassen. Daarmee wordt het uiteindelijk eenvoudiger, want dan is de hele bouwsector gewoon oranje gekleurd waardoor je nog maar één setje werkkleding hoeft mee te nemen in je truck.