Rijbewijs kopen kan ook vanuit Nederland

Geplaatst door

Het kopen van een rijbewijs via een Poolse website baarde het nodige opzien. Afgelopen zomer werd Mark Rutte geconfronteerd met een groot rijbewijs op zijn naam, een document wat hij zelf nooit heeft gehaald. Dit leidde tot wat ophef maar de Nederlandse Regering bleek niet in staat de Poolse website te laten verwijderen.

Intussen wist de Inspectie Leefomgeving en Milieu te melden dat hun dienst nog nooit dergelijke vervalsingen had aangetroffen. Dat klopt, want uit anonieme bron weten we dat het checken van een rijbewijs nummer uit de Baltische Staten, Roemenië of Bulgarije niet mogelijk is voor onze diensten. Er zijn dus nooit valse rijbewijzen aangetroffen, en over tot  de orde van de dag.

Nu blijkt dat ook in Nederland een website zich bezig houdt met rijbewijsfraude, maar met het zelfde gemak koop je daar een vaarbewijs. De website spreekt van een rechtsgeldig en legaal rijbewijs. ‘’Dit weerhoudt ons er niet van om u aan te moedigen om te leren autorijden voordat u onze diensten gebruikt’’ aldus de website. Het gaat om www.koopjerijbewijsonline.com , en op de site wordt je in hier en daar wat merkwaardig Nederlands toegesproken.

Er wordt gesproken over vier Nederlandse rijscholen waar jaarlijks honderd Duitse chauffeurs rijden. Volgens de website loopt de constructie via Duitsland en worden er keurig examens afgelegd waarvoor je automatische slaagt. Het rijbewijs wordt dan via de rijschool opgestuurd. Hoe het verder precies werkt lijkt ons reden voor groot onderzoek door de instanties, want het wordt steeds gekker..