Rijden met een brede lach

Geplaatst door

Gisteren was ik in Italie om kennis te maken met de nieuwe Iveco Eurocargo. De breed lachende nieuwe Iveco medium duty truck heeft een wel heel vriendelijk uiterlijk gekregen. Grappig is dat in het Iveco filmpje wat ons getoond werd iedereen breed lachend de chauffeur van deze vriendelijke truck toe staat te lachen en te zwaaien. Ik verzeker je, dat werkt niet. In het drukke stadsverkeer in Brescia hebben we meer toeters en opgestoken vingers waargenomen dan vrolijk lachende dames die ons toewuifden. 

Desondanks, het ziet er leuk uit en het rijdt gewoon erg lekker. Vooral die Tector 5 en 7 motoren doen een behoorlijke duit in het comfort zakje. Zelfs met de 'Eco' knop ingedrukt is er voldoende in huis om vlot mee te komen met het intensieve verkeer. En dat terwijl de toerenteller maar amper uit het hoekje komt. 

Aardig is hoe Iveco momenteel heel hard benadrukt hoeveel historie het merk heeft. In de ontvangsthal hing bijvoorbeeld deze OM poster, en overal werd herinnerd aan het veertig jarige jubileum van het merk Iveco. Onderweg zag ik deze schitterende oude Fiat kermistruck rijden, en die past dan ook helemaal in het thema. Veertig jaar jong, honderd jaar ervaring.

Video's