Scania als mobiele showroom voor Hako Autosmart

Geplaatst door

Hako Autosmart uit het Gelderse Drempt heeft een nieuwe Scania G320 bakwagen in gebruik genomen. Hoewel deze truck van buiten ogenschijnlijk op een normale bakwagen lijkt, blijkt aan de binnenkant een compleet rijdende showroom annex werkplaats te zijn ingericht.

Hako AutoSmart levert reinigingsproducten voor alles waar banden of rupsen onder zitten, zegt het bedrijf. Hans Kooij, oorspronkelijk afkomstig uit de schadebranche, is inmiddels bijna vijftien jaar actief als franchisenemer van AutoSmart, dat in het Verenigd Koninkrijk de grootste producent is en marktleider is op het gebied van professionele reiningings- en poetsmiddelen. Naast alle chemische producten bestaat een belangrijk deel van de dienstverlening uit het geven van advies en service.

Nieuw vlaggenschip

“Met dit nieuwe vlaggenschip kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn. Klanten kunnen letterlijk voor de deur hun inkopen doen. Voorin de laadbak zijn zes 220 liter tanks gebouwd. Van daaruit worden, uiteraard passend binnen wet- en regelgeving, shampoos en allesreinigers overgepompt”, zegt Hans Kooij. AutoSmart noemt dat het barrel for life principe: het scheelt verpakkingsmateriaal en gesleep met volle en lege jerrycans en levert daarmee een positieve bijdrage aan de milieudoelstellingen.

Hans vervolgt: “Eigenlijk begint onze service waar die van anderen ophoudt, praktisch betekent het dat we standaard een zeer uitgebreid assortiment aan producten bij ons hebben op de twintig routes die we rijden. Van borstels, poetsmachines, hogedrukreinigers tot aan nozzle’s en spuitlansen. Het is One Stop Shopping in een optimale vorm”.

Familiebedrijf

Oorspronkelijk was de nieuwe Scania bedoeld ter vervanging van de huidige bakwagen, maar ook deze blijft voorlopig dienst doen bij zoon Sander, die al enige tijd actief is in het bedrijf. Vader en zoon hebben inmiddels hun eigen specialisatie. Hans is voornamelijk actief bij dealer-, poets-, en schadebedrijven, terwijl Sander zich meer richt op de transport en agrarische sector. ARS Carrosseriebouw uit Doetinchem leverde de opbouw en interieur, het spuitwerk werd verzorgd door Benny de Wilde uit Vaassen en de belettering is ontworpen en aangebracht door Bordbusters uit Huissen.