Scania: Klanten voor de V8 in de wacht..

Geplaatst door

Klanten die een Scania V8 willen bestellen moeten geduld hebben. Veel geduld, want de Zweedse truckproducent is even niet in staat om de V8 modellen te leveren. Eerder deze week waren er al geruchten maar inmiddels hebben klanten een brief in huis waarin dit bevestigd wordt.

In de brief legt de Executive Director Scania Benelux uit dat Scania momenteel last heeft van een probleem met de leverancier van de V8 motorblokken. Die worden namelijk niet zoals iedereen denkt in Zweden geproduceerd maar in Duitsland! Door een staking bij die Duitse leverancier kan deze niet voldoen aan de voorwaarden die Scania gesteld heeft. Dit heeft ernstige gevolgen voor de productie van V8 modellen. Leveringen van bestaande orders worden vertraagd en nieuwe orders worden voorlopig zelfs even niet aangenomen. Dat is nogal wat, en dat bevestigt eerdere geruchten dat er meer aan de hand is dan alleen een staking.

Wij hebben namelijk uit verschillende hoeken al geluiden gehoord dat er sprake is van een geschil tussen de leverancier van de motorblokken en VW, de moeder van Scania. Dat is aannemelijker dan dat er een staking gaande is, want daarvoor annuleer je niet zomaar even de verkoop van V8 trucks. Wordt vervolgd..