Scania personeel Zwolle eist minder overwerk

Geplaatst door

Het personeel van de Scania fabriek in Zwolle pikt het niet langer. Het vele overwerk leidde twee maanden geleden al tot gemor waarop de directie beloofde een oplossing te zoeken. Nu, twee maanden later is er nog niks veranderd, en moet er zelfs in het pinksterweekend overgewerkt worden. 

Werknemers moeten regelmatig na de avondshift nog anderhalf uur doorwerken doordat onderdelen te laat aankomen bij de fabriek. Scania heeft een 'just in time' model waarbij geen voorraden gehouden worden. Als zo'n zending echter 'just to late' arriveert dan ontstaat er een probleem wat op de medewerkers wordt afgewenteld. FNV vakbondsman Marijn van der Gaag gaat nu handtekeningen inzamelen bij de ruim 2000 medewerkers van Scania. Met de handtekeningen wil Van der Gaag aantonen dat hij namens een grote achterban aan tafel wil met de directie om de problemen te bespreken.

Scania is bijzonder succesvol met de nieuwe generatie trucks. De vraag is zo groot dat de levertijden behoorlijk oplopen. Het overwerk voor het komende pinksterweekend  was erg laat aangekondigd en dat is veel medewerkers in het verkeerde keelgat geschoten. Van stakingen is nog geen sprake maar volgens de bonden moet de directie nu wel met een serieuze oplossing komen. A.s. donderdag 17 mei wordt de petitie om 13.45 overhandigd aan de directie. Wordt vervolgd.