Scania R620 Longline voor Leiv Sand

Geplaatst door

Leiv Sand Transport AS uit het Noorse Levanger heeft een Scania R620 Longline opnieuw laten spuiten door de Deense spuiterij Mosegaards Autolakering. De schitterende 6x2 trekker werd voorzien van fraaie belijning met special paint details met elanden en een indrukwekkende afbeelding van het noorderlicht op de achterwand. We betwijfelen overigens of het om een originele Longline cabine gaat, aangezien die alleen als 4-serie gebouwd zijn. De Scania Longline beleefde zijn primeur op de BedrijfsautoRAI van 2002. Daarvoor was er een concept truck met de naam EXC. Wij reden toen al zo'n trekker van Zweden naar Nederland.

De Longline werd nooit een groot succes vanwege de lengte. Alleen met een 40 ft container of met een tankoplegger paste het binnen de legale maten. Overigens, een Longline cabine was net zo lang als een Scania torpedo met slaapcabine, maar hij bood wel veel meer interieurruimte. 

Aangezien ze in Noorwegen niet zo moeilijk doen over de lengte past een Longline trekker prima in de operatie van het bedrijf. Leiv Sand transport is een internationaal transportbedrijf wat zich bezig houdt met verschillende soorten van transport.