Scania's camera's zitten lager dan bij de rest

Geplaatst door

Scania heeft vandaag een ware storvloed aan nieuws over ons uitgestort. Het belangrijkste is de nieuwe 13 liter krachtbron maar er is meer. Zo zijn er nieuwe chassisopties, brandstoftanks en services, maar ook een camera systeem dat de spiegels vervangt. Dat zit bij Scania niet boven de deur gemonteerd, maar onder de zijruit, op de plek waar je spiegel nu ook zit.

Het optionele Scania Mirror View Camera systeem lijkt voor wat betreft de camera's op het MAN systeem, namelijk met twee camera's aan iedere kant. Volgens Scania is de positie van de camera's onder de zijruiten beter doordat het logischer is als de camera op ongeveer de zelfde hoogte zit als de monitor in de cabine. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je vrij zicht hebt rondom, maar de keuze van Scania heeft nog een voordeel. Met deze constructie kun je namelijk gewoon je Pablo's blijven monteren onder de camera!

Doordat Scania de ophangpunten van de originele spiegels gebruikt kan het camera systeem ook achteraf worden opgebouwd, zelfs op eerder geleverde 'Nextgen' modellen.

Verder komt Scania ook met nieuwe opties voor stoffen voor de beddencollectie. De premium matrassen krijgen een volledig zwarte textielbekleding, terwijl de twee andere bedden bekleed worden met ton-sur-ton patronen. Ook het opklapbare tafeltje aan de passagierszijde is vernieuwd, met als resultaat een slanker, moderner uiterlijk. “We blijven maar liefst vier verschillende Scania-matrassen aanbieden: Bonell-, Schuim-, Pocketvering- en Uitschuifbedden”, zegt Louise Törnsten, Product Analyst bij Scania Trucks. “Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze keuzemogelijkheden en een uitstekend slaapcomfort bieden, gebaseerd op onze ervaringen en de voorkeuren van onze klanten.”

Kortom, er komt heel veel nieuws uit Södertalje. Reden genoeg voor een bezoekje aan Zweden binnenkort. Stay tuned!