Suez kiest voor de LNG Scania met L-cabine

Geplaatst door

Afvalgigant SUEZ investeert in 13 Scania huisvuilauto's met een low entry cabine. De speciale Scania's maken gebruik van LNG als brandstof waardoor ze stiller en schoner hun werk kunnen doen. De L-cabine van Scania zorgt er voor dat je er zo in- en uit loopt en bovendien is het zicht vanuit de lage cabine optimaal.

Specialist in afval- en grondstoffenmanagement SUEZ heeft onlangs de eerste Scania huisvuilauto van een order van 13 stuks afgeleverd gekregen. Bijzonder is dat de voertuigen op LNG worden aangedreven en op deze manier schoner en stiller hun werk doen. De voertuigen met de 280 pk gasmotoren zijn QuietTruck gecertificeerd. Alle Scania’s zijn uitgerust met de L-cabine. 

Met deze investering in een verdere verduurzaming van het wagenpark laat SUEZ zien niet alleen te werken aan een goede en circulaire verwerking van de afvalstromen, maar ook aan een duurzame inzet van de eigen middelen. Het wagenpark van SUEZ opereert veelal in stedelijke gebieden en de gasmotor verlaagt niet alleen de uitstoot van schadelijke stoffen, maar reduceert ook de CO2 uitstoot. LNG heeft, dankzij de hogere dichtheid, een grotere actieradius dan CNG. Dit biedt SUEZ meer flexibiliteit in de inzet van de voertuigen.

De chauffeurs van de huisvuilauto’s krijgen met de L-cabine een veilige en comfortabele werkplek. Het oogcontact met fietsers en voetgangers is optimaal omdat de chauffeur een lage zitpositie heeft. Door de City Safe Window in het rechterportier wordt het zicht van de chauffeur volgens Scania  nog verder verbeterd. De truck is verder uitgerust met Orlaco camerasystemen en de bekende CornerEye.

BIGtruck reed al met deze nieuwe extra lage Scania's en daar kun je hier alles over lezen.

Video's