Sectorinstituut werft 3000e chauffeur

Geplaatst door

Het Sectorinstituut Transport & Logistiek heeft onlangs de branche aan de 3000e chauffeur geholpen. Het is Sonja van Dijk (47) die als zogeheten zij-instromer aan de slag gaat bij Van Doesburg uit Zaltbommel.

Het doel van het project voor 2018 was het werven van 1.500 chauffeurs, waardoor het project een zeer succesvol resultaat neerzet. De vraag naar goed opgeleide chauffeurs blijft onveranderd groot. Daarom heeft de sector besloten om ook voor 2019 subsidie beschikbaar te stellen voor het opleiden van 2.000 extra chauffeurs.

Operationeel manager Dyjan van Doesburg: ‘Sonja heeft een ongelofelijke drive. Zo’n talent laten wij echt niet lopen.’ G. van Doesburg Internationaal Transport is één van de honderden transportbedrijven die gebruik maken van de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Vrouw

Volgens het FNV werken er nu inmiddels 150.000 mensen in de sector. Daarvan is ongeveer één op de tien vrouw. Voor het beroep vrachtwagenchauffeur is dat nog een stuk minder. Het FNV ziet het liefste nog meer vrouwen aan de slag gaan in het chauffeursvak.  Over het werven van chauffeurs voor de komende jaren zegt TLN: " In een cirkel van 250 kilometer rond Utrecht zoeken we de komende jaren, in het kader van dit project, 2.000 vrachtwagenchauffeurs per jaar."