Speciale jubileumversie van Volvo FH

Geplaatst door

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25 Year Special Edition uit. De truck is beschikbaar als Volvo FH en Volvo FH16 en wordt gekenmerkt door een andere binnen- en buitenkant, volgens Volvo beter chauffeurscomfort en  de nodige veiligheidsfuncties.

Er zijn twee kleuren leverbaar: een donkere, koelgrijze tint (Mammoth Tree Metallic) en glanzend rood (Crimson Pearl), volgens Volvo een moderne variant op de originele rode cabinekleur uit 1993.

Bij het openen van de deur wacht de bestuurder een luxueus interieur, zegt Volvo. Het veiligheidsverhaal wordt  onderstreept door oranje details in allerlei onderdelen, van gordels tot gordijnen, vloermatten en reflecterende veiligheidsstickers op de deur. Met subtiele accenten heeft het ontwerpteam voortgeborduurd op de focus op veiligheid en op de chauffeur. Om de rijervaring nog verder te verbeteren, zijn de stoelen bekleed met een combinatie van gecapitonneerde stof en leer, wat volgens Volvo zorgt voor meer comfort en een mooier ontwerp.

Deze Special Edition-truck is volgestopt met alle nieuwe techniek die Volvo nu kan bieden.

- Volvo Dynamic Steering met Stability Assist. Ontworpen om ongevallen door slippen te voorkomen.

- Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist. Ontworpen om de bestuurder te helpen om in zijn rijbaan te blijven en botsingen en kantelen te voorkomen.

- Volvo Dynamic Steering met persoonlijke instellingen. Dit maakt individuele aanpassing van de stuurweerstand mogelijk om gemakkelijk en comfortabel rijden te bevorderen.

De Volvo FH 25 Year Special Edition wordt in 2018 en 2019 in een beperkte periode  geproduceerd. De verkoop begint eind juni 2018 (week 25).