STL: 'Chauffeurstekort neemt iets af'

Geplaatst door

Het sectorinstituut transport en logistiek, kortweg STL, ziet in de branche alle seinen op groen staan. Ondernemers hebben meer vertrouwen, het aantal chauffeurs en overige werknemers neemt toe en de omzet groeit ook al. Bouw, horeca en online detailhandel zijn de branches waar veel vervoersvraag vandaan komt, zegt STL.

Hoewel er iets minder vacatures zijn dan in het vorige kwartaal, geven transportbedrijven aan dat personeelstekort nog steeds een voorname rem is op de gewenste voorspoed. Volgens STL: groeit het aantal werknemers in de sector nu al twintig kwartalen op rij, dat is dus vijf jaar achter elkaar. Verder neemt ook het aantal kleine transportbedrijfjes toe, naar een niveau dat we niet meer hebben sinds 2009, nu alweer tien jaar geleden.

Om wat voor reden dan ook is het aantal faillissementen licht gestegen, maar nog niet zodanig dat er om een of andere reden iets geks aan de hand is.

Mooie ontwikkelingen dus. Met name in de zuidelijke helft van ons land is er nog tekort aan chauffeurs. In de drie noordelijkste provincies is er van een tekort nauwelijks sprake.  Maar duidelijk is dat er minder tekort is dan eerder dit jaar. In oktober beginnen nieuwe CAO onderhandelingen.