Blog
10-05-2017 | Door Tim de Jong

Tussen twee artikelen door even boodschappen doen bij de super in de wijk. Maar wat staat daar nou op de losplek? Een Scania 3-serie Streamline, een V8 met 420pk!

Al weet ik hoe vaak hebben we geschreven over het feit dat de schoonste trucks in ons land onze supermarkten bevoorraden. Minimaal Euro VI, maar liever nog schoner, zegt bijvoorbeeld Albert Heijn, het liefst op vloeibaar gas, LNG. Want die maken ook nog minder geluid. Op die manier komt een Benny Wezenberg bijvoorbeeld aan Iveco's. (hij heeft net weer twee nieuwe). 

Dus hoe druk is het in de transportwereld als een supermarktketen een rit uitchartert aan in dit geval Van der Sangen uit Schijndel die deze fraaie youngtimer voor de koeltrailer zet? Zo'n truck uit de tijd dat er veel minder regels waren? Toen ik aan kwam rijden, stapte de chauffeur net in. Lekker klapperend reed hij het winkelcentrumpje uit, raampje open. De turbofluit nadrukkelijk hoorbaar.  Ook wij zijn van een schoon milieu. Maar een mooi geluid is op z'n tijd ook nooit weg!

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…