Supermarkt rijden old school style!

Geplaatst door

Tussen twee artikelen door even boodschappen doen bij de super in de wijk. Maar wat staat daar nou op de losplek? Een Scania 3-serie Streamline, een V8 met 420pk!

Al weet ik hoe vaak hebben we geschreven over het feit dat de schoonste trucks in ons land onze supermarkten bevoorraden. Minimaal Euro VI, maar liever nog schoner, zegt bijvoorbeeld Albert Heijn, het liefst op vloeibaar gas, LNG. Want die maken ook nog minder geluid. Op die manier komt een Benny Wezenberg bijvoorbeeld aan Iveco's. (hij heeft net weer twee nieuwe). 

Dus hoe druk is het in de transportwereld als een supermarktketen een rit uitchartert aan in dit geval Van der Sangen uit Schijndel die deze fraaie youngtimer voor de koeltrailer zet? Zo'n truck uit de tijd dat er veel minder regels waren? Toen ik aan kwam rijden, stapte de chauffeur net in. Lekker klapperend reed hij het winkelcentrumpje uit, raampje open. De turbofluit nadrukkelijk hoorbaar.  Ook wij zijn van een schoon milieu. Maar een mooi geluid is op z'n tijd ook nooit weg!