Mammoet Rallysport klaar voor de Dakar Rally 2019

Geplaatst door

In Lima worden momenteel de laatste puntjes op de i gezet voor de start van de Dakar Rally 2019. BIGtruck is er bij in Lima waar de trucks van Mammoet Rallysport en MKR verzameld waren bij de Volvo dealer, of is het de importeur? Aan de aantallen trucks te zien is dit in ieder geval een hele flinke dealer.

Of het merk Renault Trucks ook gevoerd wordt in Peru is onduidelijk, maar Volvo Trucks is hier het belangrijkste truckmerk. Dat zie je ook aan de enorme aantallen gebruikte Volvo trucks die hier heen zijn gebracht door de jaren heen. De rallytrucks en de assistentievoertuigen staan klaar voor de laatste inspecties tussen hele rijen FMX kippers voor de mijnbouw en hele stoere Mack trucks. 

De start van de rally is vanavond, onze tijd negen uur waarna de eerste etappe naar Pisco gereden wordt. De Dakar rally is dit jaar relatief kort en beweegt zich uitsluitend in Peru. Daarbij duiken de deelnemers vrijwel meteen de hoogste duinen ter wereld in en dat gaat voor veel spektakel zorgen. Martin van den Brink rijdt met zijn zoon Mitchel en navigator Wouter de Graaff in de stoere Sherpa truck. Janus van Kasteren rijdt met de Renault K met als monteur Frank van Hoof en navigator Erwin van den Bosch.

We gaan er voor!

Martin: ,,We hebben er alles aan gedaan om goed aan de start te komen. We hebben geleerd van de fouten uit het verleden. We hebben geleerd van de zaken waar we geen grip op hadden. Dit jaar is de voorbereiding dan ook anders geweest. We hebben de OiLibya Rally in Marokko niet gereden om de truck te sparen. Die rally was in oktober 2018. Voor ons was de tijd te kort om de truck na afloop van die rally weer optimaal te prepareren. Het bleek dat we daardoor met teveel technische naweeën aan de Dakar Rally begonnen. Nu hebben we na de Silk Way Rally, dat was in juli, geen wedstrijd meer gereden. De tijd hebben we gebruikt voor het ‘rebuilden’ van de trucks. Het materiaal is nu fris. Dat weten we zeker.’’

Video's