Technisch weer voor de inspectie

Geplaatst door

Vandaag was de Inspectie weer actief en het gemak waarmee deze instantie zware overtreders betrapt, is bijzonder zorgwekkend. In korte tijd deelde de Inspectie vandaag voor duizenden euro's aan boetes uit. 

Het rijden op andermans kaart of zonder kaart of op out of scope. Vandaag kwam de inspectie het allemaal weer tegen. Je vraagt je af hoeveel miljoenen de staat der Nederlanden zou incasseren als er op grotere schaal geïnspecteerd zou worden. 

Maar de mooiste is natuurlijk deze, waarbij het kennelijk zo is, dat wanneer de Inspectie een chauffeur sommeert om te volgen, ze meteen goed de tijd noteert De chauffeur die bij Moerdijk gesommeerd werd te volgen, drukte meteen een schakelaar om, zoals deze print laat zien. Ook is te zien dat van de tijden verder niks klopt. Voor de inspecteur aanleiding om een boete op te leggen van 1500 euro voor de chauffeur en van 8800 euro voor het bedrijf, waar de kosten van het vervangen van de tachograaf bovenop komen. 

Vandaag trof de Inspectie bij een Belgische vervoerder een kopie van een vergunning, die niet bij het bedrijf bleek te horen. Het bedrijf stond nergens geregistreerd. Over valse concurrentie gesproken.