Testredacteur Frank Zeitsen overleden

Geplaatst door

Gisterochtend, 26 februari,  is onze Duitse collega Frank Zeitsen overleden. Frank was de grondlegger en organisator van de 1000 punten test die in heel Europa gepubliceerd wordt en waar BIGtruck sinds de oprichting al deelnemer van was.

Frank Zeitsen maakte sinds 1985 deel uit van de redactie van Lastauto Omnibus, toen nog onderdeel van de Motorpresse in Stuttgart. Vanaf 1991 richtte Frank zich op zijn eigen persburo maar hij bleef altijd als freelancer verbonden aan zowel Lastauto Omnibus, Fernfahrer als Eurotransport.de.

Van huis uit was Frank ingenieur en zijn expertise werd alom geroemd door de grote truckmerken. Samen met het team wat hij om zich heen verzamelde wist hij de 1000 punten test tot een begrip te maken wat inmiddels zelfs wereldwijd bekendheid geniet.

Frank groeide op in de grensstreek bij Venlo en sprak ook een woordje Nederlands. Iedereen die hem gekend heeft was onder de indruk van zijn persoonlijkheid. Frank was altijd vriendelijk, grappig en bijzonder vakkundig maar vooral bescheiden. Hij stond voor iedereen open en hij gaf nieuwe journalisten de kans om dingen te leren. Op die manier kreeg ik 15 jaar geleden ook de kans. De procedure was eenvoudig. Je ging een eindje rijden met een truck met Frank op de passagiersstoel. Als hij niks zei was het goed.

Frank verkocht zijn persburo een paar jaar geleden om wat eerder aan zijn pensioen te beginnen. De 1000 punten test bleef hij echter altijd doen, tot vorig jaar oktober. Bij die gelegenheid kon hij het niet laten om een rondje te rijden met de oude Scania 142 die ik meenam naar de test. Frank was toen al geruime tijd ziek maar daarover praten deed hij niet. Het was zijn eigen strijd die hij op 64 jarige leeftijd verloor.

Wij wensen alle nabestaanden en collega’s heel veel sterkte de komende tijd.