Tol: Belgische vervoerders verliezen kortgeding

Geplaatst door

De 97 Belgische vervoersbedrijven die een kort geding tegen toluitbater Satellic hadden aangespannen, hebben hun zaak verloren. Volgens de rechter hadden ze tijd genoeg om hun zaken op orde te krijgen. 

De 97 transporteurs verwijten Satellic wanprestatie omdat tolkastjes niet functioneren en omdat de helpdesk evenmin functioneert. Daardoor eisten zij uitstel van facturatie door Satellic en zelfs uitstel van invoering van het hele tolsysteem. Ook TLN was voorstander van uitstel.

De rechter stelde de transporteurs vandaag in het ongelijk. De rechtbank stelt verder dat de problemen gewoon met Satellic opgelost hadden moeten worden en niet bij de rechtbank. Dat de ingangsdatum van 1 april 2016 al bijtijds bekend was, namelijk een half jaar, was andermaal aanleiding om de vervoerders in het ongelijk te stellen. Tolkastjes konden al sinds 1 oktober besteld en gebruikt worden, aldus de rechtbank. In een reactie stelt Satellic dat het callcenter het veel minder druk heeft, omdat vervoerders beter leren omgaan met hun tolappartuur.