Trailer aankoppelen met een robotarm

Geplaatst door

Het Franse bedrijf Gaussin heeft een autonoom rijdende terminaltrekker ontwikkeld die op waterstof rijdt en die is uitgerust met een robotarm. Deze arm kan zelf een trailer aan- en afkoppelen. Bekijk het filmpje!

Gaussin is een Frans technisch bedrijf dat zich bezighoudt met logistiek en transport van goederen en personen. Veel zeehavens en luchthavens verspreid over de wereld zijn klant van het bedrijf. Gaussin start met een praktijktest, waarbij een autonome terminaltrekker trailers op een terrein verplaatst en die die trailers zelf aan- en afkoppelt. Dit laatste gebeurt met een robotarm.

Deze nieuwe terminaltrekker gaat aan de slag bij wat Gaussin noemt ‘twee grote logistieke dienstverleners die actief zijn in de VS en Europa.’ Zij ontvangen dagelijks honderden, zo niet duizenden trailers die allemaal snel en efficiënt afgehandeld moeten worden. Een autonome terminaltrekker die zelf trailers aan- en afkoppelt zou hier een verschil kunnen maken. Naar we aannemen kan bij die klanten ook waterstof getankt worden. De proef begint komende zomer.  

Video's