Trailer met elektrische pootjes

Geplaatst door

Wanneer we trucks testen, dan komen de fabrikanten met soms hele exotische trailers, waarvan je mag hopen dat je daar nooit mee hoeft te werken.  Op die manier hopen ze zo zuinig mogelijk te kunnen rijden. In de voorlaatste editie van BIGtruck vind je de test met de Renault T480 High T. De trailer waarmee de Fransen aan kwamen zetten, mag die naam nauwelijks hebben. Om die reden test BIGtruck met een eigen trailer van Hollandse makelij!

Eerst maar even afkoppelen, die andere trailer. Het was een koeler van het merk Frappa, dat we hier nauwelijks kennen.  Zoals de foto's laten zien, staat het kopschot bol en is de onderkant zodanig dichtgemaakt, dat je zelfs de steunpoten nauwelijks meer kunt zien.

De steunpoten worden elektrisch bediend, de Renault-demochauffeur hoeft niet te zwengelen. Frappa heeft zonnepanelen op het dak aangebracht voor de benodigde energie-opwekking. De elektriciteit wordt opgeslagen in een accu, en daar haalt de elektromotor  de power vandaan om de steunpoten te liften of te laten dalen.

Logisch dat we daar niet mee gaan rijden. BIGtruck rijdt met een trailer zoals verreweg de meeste chauffeurs die tot hun beschikking hebben. Zonder allerlei fratsen, zwengelen met de hand en geen flapjes en spoilers die kunnen breken.

Klik hier voor de test met de kanariegele Renault T 480! Ook zonder zo'n exotische trailer, presteert zo'n Renault opperbest...